Emne Progress:

I skrivende stund er Danmark delvist lukket ned, som følge af Corona Virus. For mig betød nedlukningen, at jeg fra den ene dag til den anden, stod uden noget som helst at beskæftige mig med i mit professionelle liv, og uden nogen form for indtægt, da min kontrakt i mit selvstændige arbejde netop ikke tager højde for den nuværende situation.

Hvordan håndterer jeg så lige faste udgifter på den forkerte side af ti tusinde kroner om måneden, og hvordan får jeg tiden til at gå på en meningsfuld måde, i den periode der går, indtil Danmark igen er åbent? Og, ikke mindst, hvad er konsekvenserne for mig på længere sigt?

Der var mange tanker og spørgsmål – og alligevel en stærk indre ro.

Jeg har arbejdet professionelt som mentor siden 2012. Et meget givende job, som jeg ikke kan ønske mig bedre. Det forsvandt, lige fra den ene dag og til den næste. Ja, faktisk fra sekund til sekund mandag formiddag. Og jeg ved ikke, om det kommer igen, da den situation, der er opstået, har rykket vældig meget rundt på, hvad vi kan og hvad vi ikke kan.

Mit første skridt var at få styr på økonomien. Den tog lige nogle timer, nogle mail og nogle samtaler på telefon. Det var nogenlunde på plads i løbet af samme dag. Det er ikke kønt, men det hænger sammen.

Andet skridt var at få ryddet ud i de systemer, som jeg betalte til, og som jeg ikke var sikker på, om jeg skulle fortsætte med. Jeg har længe vidst, at jeg gerne ville lave kurser, både online og offline. Grundet omstændighederne blev det, helt naturligt, online delen, der fik fokus. Jeg fik i løbet af nogle dage arbejdet mig igennem de nødvendige test, fik tilvalgt de programmer, jeg ville satse på og fravalgt resten.

Tredje skridt blev at starte første kursus op. Faktisk har det været i støbeskeen længe, og den aktuelle situation er på den måde blevet min mulighed for virkelig at satse på, at få nogle af mine ønsker bragt til live.

Du sidder derfor nu med det allerførste offentlige kursus, jeg udbyder. Og jeg satser på, at der kommer flere. De næste er planlagt, nogle er i støbeskeen, nogle er i idefasen og andre er jeg ikke engang kommet i tanke om endnu. Men jeg er overbevist om, at det nok skal lykkes.

Og nu kan du nok tænke – men det ved jeg selvfølgelig ikke, om du gør – at “hvordan er dette personlige kaos relevant for mig”? Det er det sådan set heller ikke, og så er det alligevel mega relevant. Set fra dit personlige perspektiv, kan det ligne ynk, og set på den måde er det ikke relevant. Hvis du ser på det neutralt, tager det som oplysninger om et hændelsesforløb, og ser det som en skabelon til, hvordan en krise kan håndteres – en krise, der i den grad kunne have udløst angst – er det yderst relevant.